Kone – Vier Leeuwen Zakelijke Incasso

“In augustus 2009 ben ik in gesprek geraakt met Vier Leeuwen Zakelijke Incasso mede door ontevredenheid over de pro activiteit van ons toenmalige incassobureau. Na een eerste gesprek legde Vier Leeuwen Zakelijke Incasso direct de vinger op de zere plek.”

Door gebrek aan capaciteit op ons debiteurenbeheer waren wij niet in staat al onze debiteuren ook telefonisch te benaderen. Vaak was debiteurenbeheer niet op de hoogte dat een klant “ergens in de organisatie gemeld had” dat de geleverde prestatie of factuur niet in orde was en daarom de factuur niet betaalde. Dit in combinatie met relatief veel factuurklachten resulteerde in het veel moeten terughalen van incassozaken en erger nog, irritatie bij de klant. De oplossing van Vier Leeuwen Zakelijke Incasso: advies en implementatie van op maat gesneden credit management software (Maxcredible), het uit onze naam (extern) overnemen van het telefonisch benaderen van onze klanten en aansluitend het verzorgen van intensieve (minnelijke) incassoprocedures.

In een tijdbestek van één jaar was de gehele organisatie getraind en ontsloten in de nieuwe software, het aantal openstaande klachten drastisch gedaald en de DSO gehalveerd! Echt een succes verhaal, waar de gehele organisatie nu nog steeds de vruchten van plukt”.

Tijmen Leusink
Controller bij KONE